5 Eenvoudige manieren om de laadtijd van je WordPress website te verbeteren.

door | apr 8, 2023 | Wordpress tutorial

Het grootste voordeel van het verminderen van de laadtijd van je website is dat het enorm helpt bij het verbeteren van de bruikbaarheid en de gebruikerservaring van de site, wat essentieel is voor online bedrijven van vandaag.

Er zijn veel manieren om te beginnen met het optimaliseren van je website. Hier zijn 5 ideeën om je op weg te helpen.

Kies een goede webhost

De belangrijkste factor die de snelheid van een website beïnvloedt, is de hosting van je WordPress-website. Ik heb veel servers gebruikt, maar de beste optie qua snelheid en service is zonder twijfel Vimexx. Ze bieden uitstekende laadsnelheid en klantondersteuning gegarandeerd 24/7.

Gebruik een effectieve caching-plugin

WordPress-pagina’s zijn “dynamisch”. Dit betekent dat ze elke keer dat iemand een bericht of pagina op je website bezoekt, ter plekke worden opgebouwd. Om je pagina’s te bouwen, moet WordPress een proces uitvoeren om de benodigde informatie te vinden, alles samen te stellen en het vervolgens aan je gebruiker te tonen. Een cache-plugin genereert statische pagina’s en verbetert de pagina’s op de site 2-5x sneller. De gecachte pagina’s worden opgeslagen in het geheugen en wanneer een gebruiker een verzoek maakt, worden de pagina’s vanuit de cache geleverd. Hierdoor worden de php-uitvoering en de databaseverzoeken overgeslagen. Er zijn veel goede WordPress-caching-plugins beschikbaar, maar ik raad aan om de gratis WP Fastest Cache– of LiteSpeed Cache-plugin te gebruiken. WP Fastest Cache werd beoordeeld als de #1 (gratis) cache-plugin in deze Facebook-poll.

Comprimeer je afbeeldingen

Volgens httparchive waren de afbeeldingen in augustus 2016 meer dan 64% van het gewicht van een gemiddelde website. Meestal wegen ze meer dan al je CSS-, JS- en HTML-bestanden samen! Als je een website hebt met veel afbeeldingen, moet je ze optimaliseren om de grootte te verminderen. Door de afbeeldingsgrootte te verkleinen, verminder je de grootte van de webpagina als geheel en bespaar je bandbreedte van de server. Er zijn meerdere manieren om afbeeldingen te optimaliseren, maar doe het zonder kwaliteitsverlies. In dit artikel heb ik drie soorten tools behandeld.

Compressor

Comprimeer en verklein je afbeelding tot wel 90% met Compressor terwijl de hoge kwaliteit van de resolutie behouden blijft. Het ondersteunt JPEG, PNG, GIF & SVG en de bestandsgrootte is beperkt tot 10 MB.

Of gebruik een online tool zoals Bulk Resize om afbeeldingen te verkleinen.

WebP Express

WebP is een raster-afbeeldingsformaat van Google dat speciaal ontworpen is voor het web. Het biedt verliesloze en verliesgevende compressie waarmee webontwerpers rijkere afbeeldingen kunnen tonen met kleinere bestandsgroottes. WebP verliesgevende afbeeldingen gebruiken voorspellende codering om de afbeelding te encoderen. Hierdoor worden de bestandsgroottes verkleind door te kijken naar naburige pixels om de waarden te voorspellen, en vervolgens alleen de verschillen te coderen. Verliesgevende afbeeldingen zijn tot 34% kleiner dan vergelijkbare afbeeldingen als JPEG en 26% kleiner dan hetzelfde als PNG.

Vermijd onnodige plugins

Te veel plugins kunnen je werk moeilijker en ingewikkelder maken dan nodig is en kunnen de prestaties en de veiligheid van een website beïnvloeden. Vaak hebben we plugins geïnstalleerd en geactiveerd waarvan we niet eens weten wat ze doen of hoe we ze moeten configureren. Waarom hebben we ze dan zonder iets te doen daar staan die resources gebruiken?

Houd je site up-to-date

WordPress wordt regelmatig bijgewerkt. Elke update biedt niet alleen nieuwe functies, maar lost ook beveiligingsproblemen en bugs op. Je WordPress-thema en plugins kunnen ook regelmatige updates hebben. Als website-eigenaar is het jouw verantwoordelijkheid om je WordPress-site, thema en plugins up-to-date te houden naar de nieuwste versies. Als je dit niet doet, kan dit je site traag en onbetrouwbaar maken en je kwetsbaar maken voor beveiligingsbedreigingen.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This